КТ " Подкрепа" обмисля дали да обжалва новите цени на тока

КТ " Подкрепа" обмисля дали да обжалва новите цени на тока
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Конфедерацията на труда "Подкрепа" обмисля дали да обжалва решението за нови цени на тока, поправките в Закона за енергетиката и част от новите наредби за работата на сектора.

Според конфедеративния секретар на синдиката Александър Загоров една от наредбите, която се очаква да намали ефекта от поскъпването на тока за бизнеса, не може да влезе в сила със задна дата, тъй като няма законова база, а се чака и одобрение от Европейската комисия.

"Към нас има недомлъвки, към Европейската комисия също има една неизрядност, защото законодателството ни не е докрай изпълнено. Имаме неизрядност от страна на държавните институции в няколко посоки", посочи Загоров, цитиран от БНР.

Според енергийното министерство липсата на изричен запис в Закона за енергетиката, който да регламентира действие на наредбата със задна дата, не е пропуск.

Оттам твърдят, че докато Европейската комисия не одобри текстовете на наредбата, те са все още проект. След евентуалното одобрение ще бъде направена нова промяна в Закона за енергетиката, с която да се регламентира действието на наредбата със задна дата – от 1 август, обясниха за "Хоризонт" от енергийното министерство.

#КТ " Подкрепа" #обмисля #обжалва #нови #цени на тока

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници