КТ Подкрепа се готви за национални протести срещу проектобюджет 2023

КТ Подкрепа се готви за национални протести срещу проектобюджет 2023

ФБ/КТ Подкрепа

A A+ A++ A

Подготвят се протести, които най-вероятно ще бъдат проведени следващата седмица, и то не само в София, обяви икономическият съветник в Конфедерация на труда "Подкрепа" Ваня Григорова във връзка с обсъждането на проектобюджета за 2023 година:

"Водим разговори с нашите структури кой, къде и доколко е склонен да премине към безсрочни стачни действия. Виждаме, че управляващите се опитват да прокарат възможно най-бързо законопроекта за Бюджет 2023 през Народното събрание. Т.е. ние нямаме време, ако някой е недоволен от трудовото си възнаграждение, то сега е моментът да настоява за увеличаване на минималната работна заплата и за увеличаване на собствената си заплата".

КТ "Подкрепа" единствена от социалните партньори не подкрепи проектобюджета на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, информира БНР.

В момента в зала "Изток" на Народното събрание тече съвместно заседание на комисиите по бюджет и финанси и по труда и социалната политика за първо четене трите законопроекта - за Държавния бюджет, за бюджета на Държавното обществено осигуряване и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 година.

#КТ " Подкрепа" #протести #държавен бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници