"Подкрепа" иска да се вдигне данък печалба

"Подкрепа" иска да се вдигне данък печалба
стоп кадър/Nova News
A A+ A++ A

Има 30% увеличение на парното в София, 100% увеличение на дървата, 300% на пелетите. Отпуснатите днес 400 лв. днес от правителството не покриват повишените разходи за отопление на най-бедните.

Това заяви Ваня Григорова от КТ „Подкрепа” в ефира на предаването „Денят на живо” на NOVA NEWS.

В същото време Григорова обясни, че има компании, които формират печалби благодарение на компенсациите. Тя смята, че трябва да продължи изплащането на компенсациите, но да се вдигне данък печалба. „За управляващите тази тема е табу. Не може да увеличаваме данък печалба и осигуровки”, изтъкна тя различията между синдикатите и управляващите.

В отговор на поскъпването на живота от синдикатите подготвят изява на социалното недоволство. „Подготвяме протест на 11 ноември, ще блокираме София след 10-11 часа до следобедните часове. Ще бъде много трудно да се преминава през центъра на столицата.”.

По думите й протестът е срещу всички, които са в управлението или са кандидати да са в управлението на страната. „Не е ясно дали ще има правителство. Днешните консултации при президента с представители на ГЕРБ/СДС не са много обнадеждаващи”, каза Григорова.

„Всички, които в предизборната кампания уверяваха колко са отговорни, абдикират. Казват „Оправяйте се! Има двоен ръст на цената на дървата, увеличение до 18,7% на средната инфлация. Има хора, които използват целия си месечен доход за храна, чиято цена се увеличи. Някой трябва да плати цената на кризата, която се задава, макар от ДБ да твърдят, че такава няма”, каза Григорова.

Нов бюджет няма да се направи. Ще бъде този, който и до момента е направен. Бюджетът се готви 6-7 месеца преди това, припомни Григорова.

Относно неслучилите се реформи, Григорова даде пример, че в НСИ вече се бавят данни, които трябва да се подават към ЕВРОСТАТ. „Управляващите не дават парите към националната статистика, ще ги платят като санкции на европейските институции”, обясни ситуацията Григорова.

По думите й текучеството на кадри в НСИ е повече от 31%. „Накъде повече да режем като хората сами си тръгват”, запита Григорова и показа фиш за заплата на специалист, който е поне с магистратура и задължителен английски език. В много администрации няма къде да се съкращава, допълни Ваня Григорова.


#КТ " Подкрепа" #Ваня Григорова #данък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"