КАТ спира без камери, за да намали катастрофите

КАТ спира без камери, за да намали катастрофите
Христо Терзийски, снимка: бТВ
A A+ A++ A

Пътните полицаи ще могат да спират автомобили за проверка без задължителния до момента аудио и видеозапис с цел намаляване на катастрофите по пътищата. Това обясни директорът на националната полиция главен комисар Христо Терзийски в ефира на бТВ.

Той обяви, че от началото на годината до юни въпреки въвеждането на мобилните камери за контрол расте броят на тежките пътнотранспортни произшествия и броят на ранените.

По думите му са се увеличили жалбите от граждани, които се оплакват, че в близост до пешеходни пътеки и до светофари стоят пътни полицаи, пред очите на които се извършват нарушения и те не взимат отношение.

Терзийски обяви, че август и септември са изключително тежки, тъй като много от хората излизат в отпуск и се пътува много.

"С колегите от инспектората и „Вътрешна сигурност” въвеждаме тристепенен метод на контрол върху работата на пътните полицаи още от другата седмица", каза шефът на националната полиция.

Той обясни, че всеки пътен полицай, който е спрял автомобил, без да е в условията на аудио и видеозапис или по метода на широкообхватния контрол, трябва да състави документ. Пред него трябва да се извърши явно нарушение – например минаване на червен светофар, недаване на предимство на пешеходец, опасно шофиране. Той трябва да докладва в дежурната част на съответното районно управление веднага при спирането на автомобила.

#Христо Терзийски #камери #МВР #пътни полицаи #аудиозапис #катастрофи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници