Бъчварова към Кънев: Несериозно е да си общуваме с ултиматуми

Бъчварова към Кънев: Несериозно е да си общуваме с ултиматуми
Румяна Бъчварова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Румяна Бъчварова коментира, че ултиматумът на съпредседателя на РБ Радан Кънев, който той отправи в полунощ през Фейсбук, е несериозна форма на коалиционно общуване.

Кънев посъветва ГЕРБ да "слязат от метлата" и да ускорят реформите, защото в противен случай можело да се стигне до предсрочни избори.

Бъчварова заяви, че партньорите ще се съберат на Съвет по развитие, за да предоговорят реформите и да разпишат ясен срок за всяка от тях, през септември. Тя не изключи и възможността партньорите да се съберат и другата седмица, стига обаче да се осигури и присъствието на министрите.

Вицепремиерът, която отговаря и за калиционната политика, призна, че в коалицията има проблеми, но увери, че в ГЕРБ не делят реформите на наши и ваши.

Във Фейсбук Кънев написа следното: "Идва кратка отпуска. Призовавам колегите от ГЕРБ да слязат от метлите и да си дадат сметка за необходимостта от много сериозен разговор за управленските приоритети и програмата на парламента. Ако искаме стабилна България, трябва да загърбим партизанските си страсти и мераци за служебна победа и да заздравим мнозинството, около важните реформи, които предстоят - Закона за съдебната власт, Закона за лечебните заведения, антикорупционния закон.
Възможно е да се наложи предоговаряне на коалицията. Това не бива да ни плаши. Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу РБ продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила".

#Румяна Бъчварова #Бъчварова #Радан Кънев #Кънев #РБ #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници