Атанасова с крути мерки срещу болници с неплатени дългове

Атанасова с крути мерки срещу болници с неплатени дългове
Във Велико Търново министър Десислава Атанасова откри обновеното кардиологично отделение на многопрофилната болница „Д-р Стефан Черкезов“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководствата на болници с държавно участие, които не представят планове за погасяване на задълженията си, ще бъдат сменяни, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова във Велико Търново.

378 млн. лв. са натрупаните от болниците дългове.

„В момента на всички регионални здравни инспекции сме поискали информация за това тези задължения на болниците към какви кредитори са. Разбира се, оказва се, че болшинството са към фармацевтични компании, но в рамките на седмица ще се знае точно разчетът“, обясни Десислава Атанасова пред БНР.

Предстоят общите събрания на многопрофилните болници, които са 100% държавни или със смесено участие, където държавата участва с капитал, а министърът на здравеопазването е принципал.

„Поискала съм да ми се представят мерки и планове за справяне с тези задължения и ако се наложи, ще сменям мениджърските екипи. Бих искала да кажа обаче, че голяма част от задълженията са трупани в годините назад, не хората, които в момента управляват имат вина, аз от тях ще искам да ми покажат конкретните стъпки за справяне с тези задължения“, подчерта здравният министър.

Във Велико Търново министър Десислава Атанасова откри обновеното кардиологично отделение на многопрофилната болница „Д-р Стефан Черкезов“, в което са вложени над 700 000 лв. собствени средства на здравното заведение.

#Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #здравен министър #болници #държавно участие #задължения #дългове #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници