Захариев оставил без заплати и работници в Нова Загора

Захариев оставил без заплати и работници в Нова Загора
Транспортна фирма, част от холдинга на Валентин Захариев – „Интертръст“, не е плащала повече от година заплати, оплакаха се служителите Тихомир Симеонов (вляво), Деян Стоянов (в средата) и Николай Русев (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Транспортна фирма от Нова Загора, част от „Интертръст холдинг“ на собственика на ОЦК – Кърджали, Валентин Захариев, не е плащала заплати на служителите си повече от година.

„Последната заплата, която имам да вземам, е за декември 2010 г. – 17 заплати имам да вземам“, оплака се Тихомир Симеонов, служител във фирмата SSF, пред БГНЕС.

SSF е регистрирана в София и е холдингова фирма на „Интертръст“, чиито служители в „ГОРУБСО–Мадан“ и ОЦК – Кърджали, също не бяха получавали заплатите си с месеци.

Концесията на „ГОРУБСО–Мадан“ беше прехвърлена на фирмата на Николай Вълканов „Върба-Батанци“ и се очаква миньорите да слязат под земята отново в сряда, 11 април.

За същия ден са предвидени протести на металурзите от Кърджали в София, защото проблемът с ОЦК – Кърджали, продължава да стои нерешен.

Транспортната фирма SSF от Нова Загора доставя материали и консумативи за ОЦК – Кърджали.

„Всичко минава през нас, вход и изход като готова продукция, оттам нататък условията на труд мога да ви кажа, че нямат нищо общо със закона. Караме извънредно, за което не получаваме пари“, добави служителят на SSF Тихомир Симеонов.

Колегата му Николай Русев посочи, че единственото оправдание за неизплащането на заплатите им е, че има криза и нищо повече.

„Макар че моите документи за приемане на работа изцяло са подписани от Радослав Иванов и Пенка Костова, но не и от Валентин Захариев. Аз нямам нищо общо със Захариев във фирмата“, обясни Тихомир Симеонов, като отбеляза, че Валентин Захариев е собственик на целия холдинг „Интертръст“.

Най-новият служител в SSF Деян Стоянов се оплака, че не е получил заплата от преди коледните празници през 2010 г.

„Отговорът беше: забравили сме. Как сте забравили, аз работя и не получавам нищо? И за Нова година останах без пари. В момента съм на ръба и ако не работи съпругата ми, съм жив зян. Имам двама големи синове, просто нямам думи“, каза още Деян Стоянов.

#Нова Загора #„Интертръст холдинг“ #ОЦК – Кърджали #Валентин Захариев #„Интертръст“ #„ГОРУБСО–Мадан“ #Николай Русев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници