Съдия Петя Крънчева подава оставка от ръководна позиция в градския съд

Съдия Петя Крънчева подава оставка от ръководна позиция в градския съд
A A+ A++ A

Ръководството на Софийски градски съд бе уведомено, че днес, 20 юли 2015 година, съдия Петя Крънчева ще депозира оставката си във ВСС като зам.-председател на СГС, съобщиха от съда.

Крънчева е последният заместник на предишния председател на градския съд Владимира Янева, която се оттегля от шефската позиция. За оставката й настояваха съдии от СГС, предизвикали и проверка на Висшия съдебен съвет за нарушения в организацията на работата и в случайното разпределение на делата.

Крънчева отказваше да подаде оставка досега. На 10 юли бе избрана от системата за разпределение на делата да води разследването срещу Владимира Янева и си направи отвод.

От около месец Софийски градски съд се ръководи от нов председател - Калоян Топалов, който при встъпването си в длъжност се ангажира да изгради нов облик на институцията."Лимитът на общественото търпение към нас е изчерпан", отбеляза Топалов и призова колегите си за "активна, целенасочена, задълбочена работа в желаната от всички нас посока".

Припомняме, че  срещу съдия Крънчева се водят дисциплинарнси производства във ВСС. Сигналите са, че има забавяне на написването на мотивите към дела за антидатиране на дела. Проверката на ВСС установи, че Петя Крънчева е работила с  неслучайно подбрани съдебни заседатели, което е нарушение на Закона за съдебната власт.

#СГС #Петя Крънчева #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници