Край на банковата ваканция в Гърция, финансовите институции отварят врати

Край на банковата ваканция в Гърция, финансовите институции отварят врати
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Край на банковата ваканция в Гърция. Днес финансовите институции отварят врати, след като три седмици бяха затворени, за да се предотврати срив в сектора.

Гърците вече ще имат достъп до някои от услугите, като капиталовите контроли ще бъдат облекчени. Остава в сила лимитът за теглене на 60 евро на ден, но при случай че сумата се натрупа в рамките на седмица, вложителите ще могат да изтеглят до 420 евро наведнъж.

Атинската фондова борса, която също беше затворена през тези три седмици, се очаква да отвори днес. В същото време, за да облекчи гърците, които учат в чужбина, правителството разрешава прехвърлянето зад граница до 5000 евро на тримесечие.

В новото постановление на правителството се дава също възможност на ползващите се от здравни услуги в чужбина да имат достъп до 2000 евро в брой.

Днес в страната влизат в сила и увеличените ставки на ДДС за редица стоки и услуги - основно в областта на туризма и ресторантьорството.

Днес властите в Атина трябва да изплатят 3,5 милиона евро по облигации, държани от Европейската централна банка. Гърция трябва да получи навреме за плащането мостовото кредитиране от 7,16 милиарда евро, предоставено от европейските й партньори.

 

 

#Гърция #банки #ваканция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници