Радан Кънев сочи мафията за основен противник на реформата

Радан Кънев сочи мафията за основен противник на реформата
A A+ A++ A

"Точно когато се вижда, че реформата в съдебната система тръгва и когато седнахме на масата за преговори, се бият клинове между главния прокурор и правителството, и между политическите сили", коментира съпредседателят на групата на Реформаторския блок Радан Кънев,цитиран от БГНЕС.

Клиновете се набиват от мафията в България, каза Кънев, без да уточнява кого има предвид. Според него главният прокурор никога не се е заявявал като противник на тази реформа, а в момента се създават инсинуации за това.

Запитан дали срещите му с опозиционните политически сили и с главния прокурор са по заръка на премиера Борисов, Кънев отвърна, че няма заръки от никого, но ще спази "правилата на здравия разум и на полезното политическо поведение, което изисква диалогът да бъде открит, а не да върви през медиите".

За участието на симпатизанти на Реформаторския блок в протестите срещу главния прокурор, Кънев посочи, че няма как партията да забрани на свои симпатизанти да ходят където и да било. "Ако си позволим подобно поведение, те просто ще престанат да ни бъдат симпатизанти", настоя Кънев.

#Радан Кънев #реформата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници