Христо Иванов: С Цацаров нямаме диаметрални различия за реформата

Христо Иванов: С Цацаров нямаме диаметрални различия за реформата
Христо Иванов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 Аз лични битки не водя и нямам никакъв личен въпрос с никой. А напротив – с всички хора, с които работя, имам чудесни лични отношения – професионални и междуличностни, така че не може да се говори за лични отношения. Предлагам една конкретна реформа. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов пред БНР.

"Ако парламентът отхвърли промените, реформата в съдебната система ще се отложи за неопределено време", коментира Иванов.

Министърът уточни, че предложението за реформа включва реорганизация на мениджмънта на съдебната власт – т.е. да се гарантира как се носи отговорност, как се взимат решения, от кого, кой носи последиците за лошите решения.

"Ние го предлагаме, да се превърне това в някаква междуличностна тема. Не, не е междуличностна. Това е един от основните въпроси в нашия 25-годишен преход. Нека го решим, без да се вторачваме в това кой какво е казал, защото това е начин да не се случи пак", заяви Христо Иванов.

Правосъдният министър отрече да има диаметрални различия за съдебната реформа с главния прокурор Сотир Цацаров. Той заяви, че не вижда проблем в размяната на реплики през медиите между него и обвинител номер едно.

"Медиите са единственият начин, по който един политик може да говори с обществото по тема, която е важна. Аз не си говоря нито с ВСС, нито с господин Цацаров. Не вярвам, че той си говори с мене. Всеки един от нас има някакви свои аргументи, някакви свои контрааргументи, но разговаряме с обществото и го правим чрез медиите. За мен това е част от демокрацията. Сега, има ли ирония, няма ли ирония, към кого е насочена тази ирония? Едва ли за първи път се случва да има такъв дебат, но нека не се объркваме – разговорът е с българското общество, а не помежду ни", заяви Иванов.

#Христо Иванов #Иванов #Сотир Цацаров #Цацаров #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници