Пътниците от катастрофиралия в Унгария автобус вече са у нас

Пътниците от катастрофиралия в Унгария автобус вече са у нас
Снимка: бТВ
A A+ A++ A

22-ма от българите на катастрофиралия в Унгария автобус вече са у нас. Малко след полунощ автобус, изпратен, за да ги прибере след катастрофата, пристигна на столичната автогара. Там ги чакаха техни близки и приятели.

Очаква се до дни да се приберат и по-тежко пострадалите, а 6-ма са се върнали отново в Австрия, от където започнал курсът на автобуса.

Припомняме, че автобусът на българската фирма „Карат- С” се преобърна в Унгария, малко преди сръбската граница, при което пострадаха 21 от 37 пътуващи. Повечето от тях получили охлузвания и леки травми и веднага били транспортирани до близките болници. Най-тежко е било състоянието на шофьора, но и той вече се подобрява.

Докато автобусът падал в канавката повечето от пътниците били заспали и не знаят как се стигнало до кошмара на магистралата.

След инцидента автобусът е преместен до град Сегед, където разследващите започват работа. Последната проверка на автобуса показала - технически изправен. „Автобусът е като на една година - на 250 000 километра", обясни директорът на фирмата-превозвач Ваню Стефанов.

Все още не се знае каква е причината за инцидента, унгарските власти разследват случая.

#Унгария #автобус #пътници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници