Лидерът на "Десен сектор": Протести до ареста на украинския вътрешен министър

Лидерът на "Десен сектор": Протести до ареста на украинския вътрешен министър
снимка: EPA
A A+ A++ A

Лидерът на екстремистката украинска организация "Десен сектор" Дмитро Ярош призова привържениците си да продължават протестните си акции, докато не бъдат арестувани представителите на властите, които според него са виновни за събитията в Мукачево, предаде ТАСС и БТА. 

Ярош призовава за оставка на цялото ръководство на силовите структури на Закарпатска област, както и на министъра на вътрешните работи Арсен Аваков.

Около 20 бойци на крайнодясната организация откриха в събота огън в Мукачево, Закарпатска Украйна, при конфликт с опоненти, с които обсъждали разпределяне на сфери на влияние.

Стреляха с автомати, картечници и гранатомети и срещу пристигналите на мястото на конфликта полицаи, унищожиха няколко полицейски коли, запалиха пост на пътна полиция и бензиностанция. Днес се водят преговори между служителите на силовите структури и бойците, укрили се в гората около село Лавки, недалеч от Мукачево.

По данни на прокуратурата трима души са загинали в при вчерашната стрелба, започната от "Десния сектор", а 11 са били ранени. Организацията на свой ред съобщава, че са убити двама нейни бойци, а четирима са ранени. Прокуратурата на Закарпатска област определи вчерашните събития като терористичен акт.

От снощи бойци и привърженици на "Десен сектор" провеждат протестни акции в Киев и други големи градове, настоявайки за оставката на вътрешния министър.

#Десен сектор #Дмитро Ярош #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници