Отмениха срещата на върха за Гърция в последния момент

Отмениха срещата на върха за Гърция в последния момент
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отмени насрочената за днес среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС. Туск съобщи, че следобед ще се състои заседание на лидерите от държавите от еврозоната.

Лидерите на страните от Еврогрупата ще продължат разговорите в 16 часа българско време и ще продължат до "приключване на разговорите за Гърция".

По-рано тази седмица бе решено днес да бъде свикан Европейски съвет заради обстановката в Гърция. По думите на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, всички ръководители в ЕС следваше да вземат отношение, тъй като гръцката криза засяга и страни извън еврозоната, като България и Румъния.

Снощи финансовите министри от еврозоната не успяха да се споразумеят дали да отпуснат нов спасителен заем на Гърция в замяна на реформите, които Атина обещава.

Еврогрупата засега е силно разединена как да се подходи спрямо Атина - дали да се преговаря по нов спасителен пакет, или да се осигури само хуманитарна помощ, предаде БТА.

Държавите в еврозоната са разделени по темата дали да оставят Гърция в общия валутен съюз, или да гласуват за нейното изключване. 

#среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници