Местан: Няма съдебна реформа без ДПС

Местан: Няма съдебна реформа без ДПС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдебна реформа не може да има без подкрепата на ДПС, заяви в Пловдив лидерът на движението за права и свободи Лютви Местан. В събота той беше в града за участие в конференция на младежката организация на ДПС.

"Полезно бе било ГЕРБ да промени ролята си в процеса на съдебната реформа и премиерът Бойко Борисов от подкрепящ реформата да стане основен двигател", добави още той. Политикът констатира също, че съдебната реформа е забуксувала.

Според него вече е ясно, че тя не може да се осъществи по модела на Реформаторския блок, защото за една реформа трябват компетентност и висок кредит на обществено доверие, а при реформаторите липсват и двете предпоставки.
Лидерът на ДПС припомня и това, че реформаторите са спечелили едва 8% от общественото доверие и от тази позиция да се държат като ментори дори на ГЕРБ е „не само безотговорно, но и карикатурно политическо поведение".

Местан е на мнение, че с агресивния си тон Реформаторският блок вече се превръща в проблем за осъществяването на съдебната реформа.

Той не изключи в най-скоро време да се появи и необходимостта от изтегляне на проекта и постигане на съгласие между системните партии, на базата на което съгласие реформата в съдебната система да се осъществи след местните избори. „И след местните избори в кратки срокове тази реформа да се реализира."

Местан подчерта също, че е възможно в общините Стражица, Златарица и Криводол партията да се яви заедно с НДСВ. Целта за местния вот наесен е ДПС да вземе 40 кметски места в общините. Съгласието между партиите единствено може да доведе до реформа в съдебната система, убеден е Местан.

#Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ #Бойко Борисов #местни избори #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници