Сръбското радио В92 спря, предава само музика

Сръбското радио В92 спря, предава само музика
A A+ A++ A

Сръбско радио В92, ярък противник на сръбския лидер Слободан Милошевич, е прекратило новинарската си дейност, съобщават журналисти от медията.

Радиостанцията, която става частна през 2010 г., е съкратила 13 членове на персонала си в четвъртък, в това число журналисти, звукови техници и водещи.

"Това е последният удар по радиото, което постепенно след падането на Милошевич от власт, загуби своята идентичност", каза Биляна Вуязинович, една от уволнените от медията.

Ръководството на радиото публикува кратко изявление, в което не се споменава нищо за съкращаването на персонала. В него обаче се казва, че са предприети "иновации и модернизация... които ще донесат промени".

От четвъртък В92 излъчва само музика.

АФП припомня, че радиото е основано през 1989 г. За повече от десетилетие репортерите му са били източник на информация за войните в бивша Югославия през 90-те, която често е била цитирана в чуждестранни медии.

Милошевич, чието управление е известно с преследването на журналисти и независими медии, умира през 2006 г. в затвор в Хага. Той е обвинен в геноцид, и военни престъпления, извършени по време на конфликтите в Югославия.

Голяма част от журналистите, които са работили в В92 сега са популярни лица на други сръбски медии като и в някои международни като "Ал Джазира" и Би Би Си.

#Слободан Милошевич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници