Вдовицата на Слободан Милошевич съди бивш директор на затвора в Белград

Вдовицата на Слободан Милошевич съди бивш директор на затвора в Белград
Източник: Разкрития
A A+ A++ A

Вдовицата на бившия югославски президент Слободан Милошевич Мира Маркович води съдебно дело срещу бившия директор на окръжния затвор в Белград Драгиша Блануша за неговата книга "Пазех Милошевич", разказваща за дните, които Милошевич е прекарал в затвора, преди да бъде предаден на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия, предаде Танюг, пише 24 часа.

Според сръбските медии Блануша е обвинен, че в книгата, издадена през 2001 г., е публикувал поверителни данни за разговори на Милошевич с неговите адвокати и с членове на семейството му, както и снимки, които е направил без разрешение. Мира Маркович обвинява Блануша и за "отвличане", тъй като е разрешил на 28 юни 2001 г. на неидентифицирани лица да отведат Милошевич от затвора, а след това да го прехвърлят в предварителния арест на трибунала в Хага, където по-късно, на 11 март 2006 г., той почина.

Сърбия предаде Милошевич на Международния трибунал в Хага, като го взе с хеликоптер от двора на затвора в Белград. Мира Маркович получи политическо убежище в Русия и не се е връщала в Сърбия от 10 години.

#Слободан Милошевич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници