Радан Кънев: ВСС брани мафията и корупцията

Радан Кънев: ВСС брани мафията и корупцията
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наслушах се на хора от статуквото, които повтарят, че съдебната реформа трябва да доведе до по-бърз процес. Целта й е да пребори големия проблем на българското правосъдие, а той се нарича мафия и корупция, а не бавен процес, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия.

Според Кънев Висшият съдебен съвет е едно от местата, където се окопава мафията и което брани корупцията в съдебната система. Той застана зад думите на правосъдния министър Христо Иванов, че ВСС е опънал чадър над „язвата” в Софийския градски съд Владимира Янева. Преди няколко дни правосъдният министър заяви, че ВСС се е превърнал в една „трансмисия за търговия с дела”.

"Докато няма независим прокурорски орган, който да се занимава с това да разкрие истината и да я представи на съда, за да имаме накрая съдебно решение с мотиви, което осъжда лидери на мафията, не мога да назовавам имена”, допълни той.

Радан Кънев каза още, че прокуратурата трябва да работи като най-важната институция в държавата, а не като черна пиар агенция.

Преди няколко дни правосъдният министър, че ВСС се е превърнал в една „трансмисия за търговия с дела”.

#Радан Кънев #Кънев #ВСС #Христо Иванов #Висшият съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници