Мъж, убил жена си, поиска смъртна присъда

Мъж, убил жена си, поиска смъртна присъда
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Макар че смъртната присъда не присъства в българското законодателство, това не означава, че хората са я забравили напълно. Поредният пример е на мъж, който е убил съпругата си и поиска най-строгата присъда.

Емил Скорчев, убил умишлено и по особено мъчителен начин 28-годишната си съпруга през септември миналата година, поиска от Варненския апелативен съд смъртна присъда.

На 14 април тази година първата съдебна инстанция произнесе доживотна присъда за 33-годишния Скорчев. След като редуцира с 1/3 наказанието, ВОС му присъди 25 години затвор при първоначален строг режим. 150 000 лева е обезщетението за причинените неимуществени вреди и страдания, които осъденият трябва да заплати на майката на убитата.

Подсъдимият не даде възможност на служебния си защитник да представи аргументите в жалбата срещу първоинстанционната присъда. 

"Не искам снизхождение. Искам смъртна присъда, но и тя ще ми е малко. Всичките ми близки са мъртви по моя вина. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Не искам милост, а да ми определите смъртна присъда или да ме пратите там, където изпълняват такива", заяви Скорчев. 

Бурната емоционална реакция у подсъдимия предизвикаха пледоариите на обвинението и на адвоката на майката на съпругата му, които настояват да бъдат потвърдени както 25-годишната присъда на Скорчев, така и размерът на присъденото обезщетение

#смъртна присъда #убийство #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници