Берлускони осъден на три години, но няма да влезе в затвора

Берлускони  осъден на три години, но няма да влезе в затвора
Силвио Берлускони, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони бе осъден на първа инстанция в Неапол на три години затвор за корумпиране на сенатор. На 78-годишния политик се забранява да заема държавна длъжност за пет години, предадед АНСА.

Берлускони не се яви на делото. Той не се притенява от присъдата, защото знае, че няма да влезе в сила, тъй като давността на престъплението изтича през есента.

Атрактивният бивш премиер бе осъден, защото през 2006 г. платил 3 милиона евро на сенатора Серджо де Грегорио, за да премине в опозиция.

През март Върховният съд на Италия потвърди оправдателната присъда на Берлускони по скандалното „дело Руби“, издадена през юли 2014 година от апелационния съд а Милано. Съдебният процес, наречен на името на младата мароканка Карима ел-Маруг, с прякор „Руби“, започна в началото на април 2011 година. Счита се, че Берлускони се е възползвал от услугите на Руби, когато тя е нямала навършени 18 години. Съдът в Милано на първа инстанция осъди политика на седем години затвор, като го призна за виновен в причастност към проституция на непълнолетни и злоупотреба със служебно положение. На 18 юли 2014 година апелационният съд на Милано оправда бившия премиер поради липса на достатъчно улики.

#Силвио Берлускони #Берлускони #Италия #Милано #Руби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници