Румен Петков: Не бих прегърнал Волен Сидеров

Румен Петков: Не бих прегърнал Волен Сидеров
За мен вотът е необходим. Но ние можехме да го организираме по един много по-добър начин, коментира Румен Петков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП не е подготвила „както трябва“ вота на недоверие към правителството заради отказа от АЕЦ „Белене“, смята депутатът от „Коалиция за България“ Румен Петков.

„За мен вотът е необходим. Но ние можехме да го организираме по един много по-добър начин“, коментира Румен Петков пред ТВ7.

Според него БСП трябвало да покани на публичен разговор НДСВ, защото рестартирането на проекта за втора атомна е започнало по време на мандата на кабинета „Сакскобургготски“.

„Трябваше да поканим синдикатите, нека да кажат: „Ние сме за спирането на АЕЦ „Белене“, но да кажат пред публиката, че не искат 5000 работни места, не искат ръст на икономиката, не искат евтина енергия“, каза още депутатът от БСП.

По думите му участие в дебата трябвало да вземе и Красимир Каракачанов от ВМРО, който „нееднократно е заявявал позиция по темата“.

„Не считам, че подписката с „Атака“ може да бъде третирана като формализиране на коалиция. Но че не е добър знак, меко казано, нямаме съмнение“, каза още Румен Петков.

Той коментира, че не би се прегърнал с Волен Сидеров, нито с „когото и да е от „Атака“, но БСП допуска грешка с невъзможността да опровергае това, което беше определено от ГЕРБ като коалиционно партньорство.

#ВМРО #Красимир Каракачанов #НДСВ #Волен Сидеров #„Атака“ #АЕЦ „Белене“ #Коалиция за България #депутат от Коалиция за България #БСП #Румен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници