Иванов хвърля оставка, ако не реформира ВСС

Иванов хвърля оставка, ако не реформира ВСС
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Правосъдният министър Христо Иванов обяви, че ще подаде оставката си, ако не успее да реформира Висшия съдебен съвет.

"Ако не реформирам ВСС, ще си подам оставката. Аз нямам проблем с това да напусна поста", посочи той в ефира на Нова телевизия. "Явно обаче Георги Близнашки, който ми иска оставката, има проблем, след като напусна сериозната политика и търси още някакво развитие там", допълни той.

„Залогът в реформата в съдебната система е прост. Целта е да се носи отговорност за работата на магистратите. Ако няма реформа, корупцията ще върви нагоре. Дори и до имитация на подкрепа не сме стигнали. Има хора, които се чувстват сега над закона, и така им е добре. В същото време реформата в съдебната система, която предлагам, е сериозно разбъркване на картите”, обясни правосъдният министър. 

"Реформата в съдебната система е наистина много сериозна. Аз никога не съм очаквал да стигнем до толкова далече. Случващото се не можеше да стане без подкрепата на премиера и на управляващите", добави той и напомни, че наистина първо трябва да се реформира самият ВСС. Той поясни, че без смяна на самият модел във ВСС "В момента в българските затвори има само 16 души, осъдени за корупция и това са случаи на дребни подкупи, на мишкуване. Няма нито един български политик в нашата страна, който да е осъден за корупция. България е разбита от корупционни практики", коментира още Христо Иванов.

Що се отнася до отношенията им с главния прокурор Сотир Цацаров, Иванов посочи, че има различен прочит по някои теми, но това не може да се определи като война между тях. 

 

#Христо Иванов #оставка #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници