Гръцкият народ се противопостави на несправедливостта на кредиторите, смята Миков

Гръцкият народ се противопостави на несправедливостта на кредиторите, смята Миков
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият народ се противопостави доста категорично на несправедливостта на отношенията с неговите кредитори. Това заяви на пресконференция председателят на БСП Михаил Миков.

По думите му е необходим много баланс и разум на двете преговарящи страни, за да се намери разумно и справедливо решение, в основата, на което, обаче не бивало да бъдат само финансовите съображения.

"Много са причините, довели отношенията между Гърция и Тройката до тук. От тук насетне трябва промяна на подхода и отношенията, защото очевидно отговорът на гръцките граждани би трябвало да породи много сериозни политически изводи в Европа справедливостта в тях", каза Миков.

В същото време Миков упрекна и родното правителството в очевиден дефицит на мерки и позицията, по отношение на последиците за България, - за икономиката и производителите ни.

Председателят на БСП подчерта, че има натрупване на два процеса - свиване на пазари заради Украйна, санкциите срещу Русия, нейните контрасанкции, както и икономически процес в Гърция, която е сериозен пазар за производителите ни.

"Правителството би трябвало да погледне по-отговорно към предстоящите месеци, включително да се ангажира с отстраняване на интересите на българските производители в тази ситуация на европейско равнище", убеден e Михаил Миков.

#Михаил Миков #Гърция #кредитори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници