Полицаите от скандалното видео с насилие над младежи - служители на Първо РПУ в София

Полицаите от скандалното видео с насилие над младежи - служители на Първо РПУ в София
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Полицаите от скандалното видео, което показваше насилие при ареста на момче и момиче в центъра на София, са служители на столичното Първо РПУ. Това съобщава Нова телевизия след своя проверка.

Информацията по скандалния случай излезе наяве след излъчването на видеоклип, заснет от свидетел на бруталните сцени и изпратен до „Господари на ефира”. Във видеото се вижда как разговорът между служителите на реда и младата двойка, спрени за рутинна проверка на документи, постепенно прераства в акт на потресаващо полицейско насилие. 

Първоначално служителите на реда искат документите на младежите. След кратък разговор обаче един от полицаите удря шамар на момчето. По адрес на момичето пък полицаите започват да сипят обиди и псувни. След като тя им отвръща, няколко униформени се нахвърлят върху нея. Девойката пада на земята и единият я рита. После я блъскат в задната част на паркирана кола и я тръшват на земята. Закопчават я с белезници и със сила я вкарват в служебния си автомобил.

През цялото това време момчето умолява полицаите да не бият приятелката му и им напомня, че тя е момиче. В същото време обаче и то получава още един удар от двамата пазители на реда, които го държат.

По времето, когато е извършен грубия арест, директор на Първо РПУ е бил настоящият началник на варненската полиция Даниел Пашов. Той и някогашният му подчинен и сегашен шеф на „Охранителна полиция” в морската ни столица Никола Панчев, бяха замесени и в още един скандал с полицейско насилие, станал обществено достояние.

През април миналата година служители на реда обвиниха момче и момиче в хулиганство, твърдейки, че Александра Стоилова се е нахвърлила върху полицая Кристиян Стоянов и му скъсала униформата. 

Запис от охранителна камера в полицейското управление обаче доказа, че „потърпевшият” пазител на реда сам е скъсал пагона си. 

#полицейско насилие #младежи #бой #полица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници