Мъж се оплака от полицейски произвол, според 4 РУ СДВР агресията била от негова страна

Мъж се оплака от полицейски произвол, според 4 РУ СДВР агресията била от негова страна

Стоп кадър/ФБ

A A+ A++ A

Млад мъж твърди, че е станал жертва на полицейски произвол в нощта на изминалата събота. Виктор Иванов разказва, че полицаи от Четвърто РУ - СВДР са го арестували и са се държали агресивно спрямо него.

От Столичната полиция обясниха, че агресията е била от страната на мъжа, а причината за ареста е било предполагаемо наличие на наркотици.

Задържаният разказа, че полицаите са го спрели заедно с още двама негови познати и са поискали да го обискират. Униформените отказали да се легитимират, а след отказа на младия мъж да бъде обискиран, последвал арест.

Това станало на метри от подлеза на НДК, посочи Виктор Иванов:

"Двама униформени казаха: Вадете всичко от джобовете. Тогава аз ги помолих да се легитимират, да се представят с имена и в кое районно работят. Те отказаха и казаха да извадя всичко от джобове. Аз съответно отказах и казвам, че не изпълнявам незаконосъобразни заповеди и ги помолих наистина да се легитимират.

В крайна сметка единият, който се оказа по-старши, реши да ме арестува. Имам отоци, имам белези по ръцете от този арест...Хулиганство, в последствие се оказа, че не е хулиганство, а е по някакъв друг член".

От Столичната полиция днес обясниха друго - че агресивният е бил именно арестуваният Виктор Иванов и че причината за ареста е било предполагаемо притежание на марихуана.

Комисар Християн Тонев, началник на Четвърто РУ - СДВР:

"Лицето агресира, започва да се дърпа и да отказва да се качи съответно във въпросния служебен автомобил, като при опита да бъде качен, лицето ухапва по дясното коляно единия колега, което ясно се чува и в самия видеоклип, ако сте го гледали".

Според полицията действията на униформените служители са били законни:

"Съгласно българското законодателство всеки един гражданин може да му бъде извършена полицейска проверка, както може да му бъде извършена и проверка за установяване забранени вещества или предмети в съответното лице", посочи Християн Тонев

По случая е образувано досъдебно производство. Отделно от него тече и дисциплинарна проверка в Четвърто РУ - СДВР.


#полицейско насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници