19-годишно момиче, смазано от 4-ма полицаи на протеста: Ритаха ме в корема и крещяха, че така няма да имам деца

19-годишно момиче, смазано от 4-ма полицаи на протеста: Ритаха ме в корема и крещяха, че така няма да имам деца
A A+ A++ A

„Просто ме събориха на земята, удряха ме. После ме накараха да стана, при което аз станах и пак ме удариха - с палки, с ритници“, сподели 19-годишното момиче, бито от полицаи на протеста срещу Българския футболен съюз миналия четвъртък.

Тя обясни, че е станала жертва на брутална агресия от страна на четирима полицаи в градинката при църквата „Св. Седмочисленици“, докато се опитвала да си тръгне от протеста.

„Обиждаха ме и ми говориха. Дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият - че ще ме ритат нарочно в корема, за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, а дори и да родя - да не ги видя живи“, добави тя.

„Те ме вдигнаха и ме оставиха на една пейка с други хора, които бяха пострадали по същия начин. После просто ни казаха да станем, вкараха ни в един бус и ни закараха в районното. Нямаше разпит, един от полицаите дойде при мен и каза, че той ме е бил“, сподели младото момиче.

На фона на множеството сигнали за полицейско насилие на протеста трима полицаи са отстранени от длъжност след безредиците, обявиха от ръководството на МВР. Срещу униформените са образувани дисциплинарни производства. Вътрешната проверка продължава.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че са взети мерки подобни случаи на полицейски произвол да няма. С полицаите ще работят психолози.

#полицаи #полицейско насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници