Борисов: Стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение

Борисов: Стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, по повод развитието на ситуацията в Гърция след проведения референдум.

Премиерът Борисов е изразил надежда, че европейските срещи на високо равнище ще дадат нова възможност за намиране на решение, което да бъде приемливо както за страните от еврозоната, така и за всички държави-членки на ЕС.

Борисов е отбелязал, че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за нас е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Според него е необходимо всички страни да проявят отговорност, реализъм и да не се всява излишно смут в европейските лидери.

От своя страна председателят на Европейския съвет благодари на министър-председателя Бойко Борисов за стабилността и подкрепата, която България оказва в региона.

Борисов е наблегнал още и на политическата и финансовата стабилност в нашата страна и добави, че са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция.

Според Туск действията на българското правителство са напълно адекватни. Той е апелирал още хората да не се поддават на спекулации по темата.

#Доналд Туск #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници