Борисов: Бориславова не е направила нищо нередно с ОЦК – Кърджали

Борисов: Бориславова не е направила нищо нередно с ОЦК – Кърджали
Възложил съм Симеон Дянков (вляво) като финансист по-грамотно да проведе преговорите за заплатите на хората, каза премиерът Бойко Борисов (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов оцени протеста на работниците от ОЦК – Кърджали, като подкрепа на усилията на правителството да се справи с проблема и ги призова, ако преминават към гражданско неподчинение, „пред къщата на Валентин Захариев да го правят“.

Единствената спешна мярка, която държавата е могла да предприеме, е била да даде на работниците еднократна помощ от по 375 лв., обясни министър-председателят Бойко Борисов пред bTV.

„Възложил съм Дянков като финансист по-грамотно да проведе преговорите за заплатите на хората“, каза премиерът.

По думите му, ако държавата започне да принуждава фалирали частни фирми да извършват дейността си, това би означавало, че България е полицейска държава.

Според премиера Валентин Захариев е покровителстван от бившия премиер Иван Костов и компания, „които му дадоха всички тези предприятия“, а „хората живеят с надеждата, че има вездесъща фигура, която хваща виновния за ушите“.

„Вече 15 години предприятието работи по ръководството на Захариев и ако е имало такива проблеми, е трябвало по-рано да ескалират, да ни ги подадат работниците. През това време той е купувал техника, строял е сгради и много умело е успял да излъже работниците, че ги чака светло бъдеще“, отбеляза Бойко Борисов.

„Аз от 5 години не живея с Цветелина Бориславова, ако искат да я намесват, да я питат нея. Да си отговаря всеки за това кой каквото е направил, включително и тя, ако има нещо, което е направила. Аз съм убеден, че тя не е направила нищо нередно“, категоричен е премиерът.

Коментарът на Бойко Борисов за мястото на България в Топ 10 в класацията на най-нещастните нации в света беше, че „има нещастни, има щастливи хора, кой както си го направи“.

Според него и сред българите имало хора, които цял живот само мрънкат, но има други, които са си усмихнати, щастливи.

„В скандинавските държави от щастие се изпозастреляха – 70-80 човека. Не минава месец в други държави да утрепят 7-8 ученици. В скандинавските държави има най-много самоубийци, най-големият алкохолизъм е там“, добави Бойко Борисов.

#гражданско неподчинение #Симеон Дянков #Валентин Захариев #протест #ОЦК – Кърджали #министър-председател на България #премиер #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници