Междунардна конференция обсъжда женското предприемачество

Междунардна конференция обсъжда женското предприемачество
A A+ A++ A

"Женското предприемачество в Югоизточна Европа – предизвикателства, потенциал и принос към икономиката" е тамата на международна конференция днес в столичния хотел Хилтън.

Форумът е организиран от Балканския съюз на жените в занаятите и Балканското бюро за подпомагане на средното съсловие, с участието на женски сдружения на малкия и средния бизнес от Албания, България, Косово, Македония, Молдова, Сърбия, Хърватия и Черна Гора. Специални гости на събитието ще бъдат Снежана Йоница, член на парламента на Черна гора (SNP,) Зденка Лончар, заместник-министър на предприемачеството и занаятчийството на Хърватия, проф. Ермира Кося, Европейски университет – Тирана и Нора Малай, заместник-министър на образованието на Албания, които се ангажират изключително активно с проблемите на женското предприемачество в региона.

На конференцията ще бъдат обявени резултатите от Третия международен конкурс "Семейно ориентирано предприятие в Югоизточна Европа 2015".

Конкурсът се организира с финансовата подкрепа на Федералното министерство за икономическо сътрудничество и развитие на Германия по проект Западни Балкани. В него участват фирмите-победителки в националните конкурси в Албания, България, Косово, Македония, Молдова, Хърватия и Черна Гора.

Победителите се избират от независимо международно жури, което оценява кандидатите по предварително зададени критерии, свързани с прилагането на успешни фирмени политики за гарантиране на баланс между семейство и професия.

#предприемачество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници