Малкият и средният бизнес осигуряват 75% от заетостта в страната

Малкият и средният бизнес осигуряват 75% от заетостта в страната
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Около 60% от БВП на България и около 75% от заетостта са в малкия и среден бизнес. Това заяви зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) Никола Стоянов при откриването на конференция „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г." в Бургас.

„През миналата година с министъра на икономиката Божидар Лукарски идентифицирахме, че е проблем комуникацията между институциите, в лицето на министерството и малкият и среден бизнес, който е над 98% от всички компании в страната", отбеляза Стоянов. Към агенцията е създадено звено „Комуникация с бизнеса", чийто експерти работят по браншове с компаниите. Създадена е и регионална мрежа в шест града.

За 2016 година си поставихме цел да направим серия от събития в помощ на фирмите, каза Стоянов. Още втората половина на март или април отново в Бургас ще има втори модул, който ще бъде на друга тема.

Планираме през цялата година да има такива срещи с местния бизнес, като ще се търси балансът между темите, които интересуват предприемачите, допълни той. От своя страна приветствие към участниците в конференцията отправи зам.-кметът по бюджет и финанси на Бургас Красимир Стойчев.

 

#малък и среден бизнес #предприемачество #заетост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"