Цветанов приветства ромите за празника им

Цветанов приветства ромите за празника им
Отговорността ни като общество и като част от Европейския съюз сега е по-голяма от всякога - ние трябва да дадем позитивен принос за интеграцията на ромското население, се казва в обръщението на Цветан Цветанов. Снимика: БГНЕС
A A+ A++ A

Партньорство, сътрудничество и сили да бъдат осъществени целите на интеграцията пожела вицепремиерът Цветан Цветанов на ромите по случай международния им празник.

В качеството си на председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси министърът на вътрешните работи приветства ромската общност по повод Международния ден на ромите, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Отговорността ни като общество и като част от Европейския съюз сега е по-голяма от всякога - ние трябва да дадем позитивен, практически насочен, устойчив принос за осъществяването на общоевропейска политика за интеграция на ромското население," призовава той в приветствието си.

В обръщението се посочва още, че приемането от Народното събрание на Националната стратегия на Република България за интегрирането на ромите 2012-2020 г. е недвусмислен израз на политическата воля това да се случи.

Според Цветан Цветанов предстои „неуморен труд, търсене на най-добрите решения за комплексно решаване на проблеми и преодоляване на предизвикателствата".

„Нека в този ден на почит и равносметка си пожелаем добро партньорство и сътрудничество, сили и увереност в постигането на целите на интеграционната политика, за да бъде обществото ни силно и стабилно в своето икономическо, политическо и социално развитие," завършва приветствието си към ромската общност Цветан Цветанов.

#Международен ден на ромите #Цветан Цветанов #вицепремиер #министър на вътрешните работи #роми #интеграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници