В НДСВ имало напрежение заради Кунева

В НДСВ имало напрежение заради Кунева
С много усилия беше направена тази кампания и се очакваше Меглена Кунева (вдясно) да върне на хората жеста, смята Христина Христова (вляво). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В НДСВ има напрежение, защото партията е организирала кандидат-президентската кампания на независимия кандидат Меглена Кунева, заяви председателят на НДСВ Христина Христова.

„С много усилия беше направена тази кампания и се очакваше тя да върне на хората жеста. И все пак напускането на НДСВ от Кунева беше очаквано," обясни Христина Христова.пред БНР.

По думите й, правителството на Симеон Сакскобургготски е размразило проекта за АЕЦ „Белене" през 2002 г. на основата на „много сериозна експертиза", според която към 2025 г. в България ще има недостиг на мощности за производство на електрическа енергия.

„Сега знаем даже, че има консултант, който да каже за всички параметри по проекта. Дори не се изчака консултантското мнение на този консултант. На каква воля е взето това политическо решение за отказа от АЕЦ „Белене"?," попита реторично Христина Христова.

Тя е категорична, че позицията на НДСВ по проекта няма нищо общо с отношенията на БСП и „Атака".

Според председателя на НДСВ двете партии не са коалиция, въпреки че заедно ще подкрепят вота на недоверие за спрения проек за АЕЦ „Белене".

„Вотът на недоверие е важна класическа демократична практика в парламентаризма. Вотовете на недоверие трябва да се случват, не е задължително да се предизвиква правителствена криза, но такъв вот е сигнал към хората за поставяне на важните въпроси," коментира Христина Христова.

#НДСВ #Меглена Кунева #Христина Христова #председател на НДСВ #Симеон Сакскобургготски #кампания #АЕЦ „Белене" #БСП #„Атака" #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници