ЕС прави ново предложение на Гърция в понеделник

ЕС прави ново предложение на Гърция в понеделник
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ново предложение на гръцката страна ще направи по-късно в понеделник председателят на европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Целта е да се предотврати фалита и евентуално излизане на Гърция от еврозоната, съобщи АФП, позовавайки се на еврокомисаря по икономическите въпроси Пиер Московиси.

По думите му, Жан-Клод Юнкер „ще определи нов курс за следване“. Московиси заяви още, че се надява всички да се посветят на намирането на компромис.

Все още има „пространство за преговори“ между Атина и международните й кредитори, добави той.

В неделя гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви "банкова ваканция" в страната, която ще продължи една седмица. Стана ясно, че банкоматите в южната ни съседка ще имат лимит от 60 евро. Стотици гърци са застанали на дълги опашки пред банкоматите с надежда, че ще успеят да изтеглят парите си. 

Европейската единна валута падна под 1,1 долара. Причината е опасенията на инвеститорите, че Гърция се е запътила към фалит и вероятен изход от еврозоната.

Междувременно управляващата в Гърция партия СИРИЗА организира в понеделник митинг, на който нейните привърженици да заявят "не" на мерките за икономии. 

#Жан-Клод Юнкер #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници