САЩ призова гражданите си в Гърция да си носят пари в брой

САЩ призова гражданите си в Гърция да си носят пари в брой
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ посъветваха американските граждани в Гърция да носят със себе си достатъчно пари в брой заради евентуално спиране на банковите операции, в това число на операции с кредитни карти и на тегленето на пари от банкоматите в цяла Гърция, информира в. "Катимерини".

Държавният департамент призовава американските граждани да избягват политически митинги и демонстрации в Гърция и да не посещават райони, в които се организират протести заради опасност от инциденти. 

Банкова ваканция и контрол на капиталите обяви в обръщение към нацията гръцкият министър-председател Алексис Ципрас. По думите му тази стъпка е резултат от действията на Европейската централна банка. 

Правителството на Гърция официално обяви, че банките в страната прекратяват работа до 6 юли и че се въвежда ежедневен лимит за теглена на суми от банки на ниво от 60 евро от сметката на един човек във всяка банка за притежател на сметка в гръцка банка.

Ограничението за теглене на пари в брой от гръцките банкомати няма да се отнася за туристите, се казва още съобщение на гръцкото правителство

 

#Гърция #САЩ #американски граждани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници