ДСБ издигна Вили Лилков за кандидат-кмет на София

ДСБ издигна Вили Лилков за кандидат-кмет на София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на ДСБ издигна Вили Лилков за кандидат-кмет на София, а водач на листата – Трайчо Трайков. Това заяви зам.-председателят на ДСБ и министър на здравеопазването Петър Москов пред делегатите на конференцията на градската организация на ДСБ.

Москов подчерта, че в момента Реформаторският блок няма подписано коалиционно споразумение и правила, по които ще се яви на местните избори. Но въпреки това организацията трябва да излезе публично и с ясен ангажимент, че трябва да бъде готова за избори, дори ако трябва да се яви самостоятелно.

"На ДСБ са нужни силна номинация за кандидат за кмет и силна номинация за водач на листата", категоричен бе Москов.

"Имаме силата да разбием бетона ГЕРБ в София, заяви кандидатът за кмет на София на ДСБ Вили Лилков. Той подчерта, че през последните години ДСБ – София е успяла да проведе няколко много успешни избора – за Европейски парламент и Народно събрание. Той не скри, че тези успехи не биха били възможни без взаимодействието с всички партии от Реформаторския блок в София.

Евродепутатът Светослав Малинов заяви на свой ред, че РБ ще бъде втора сила в София и ще участва в балотажа за кмет. "Сигурен съм, че това ще стане, защото ние избрахме трудния път и останахме заедно", увери той.

#Вили Лилков #ДСБ #Петър Москов #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници