Човешка глава с надписи на арабски е намерена на оградата на френския завод

Човешка глава с надписи на арабски  е намерена на оградата на френския завод
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На оградата на френския химически завод, в който атентатори извършиха нападение, е намерена глава на човек, покрита с надписи на арабски език, съобщават френските медии.

Френската жандармерия е създала кризисно звено след атаката, при която атентаторите разбиха входа на завода, развявайки ислямистки флаг. Междувременно стана известо, че заводът е бил охраняван от силите на реда, тъй като е попадал в класификацията на директивата Севезо за потенциално опасните химически заводи.

Атентатът е извършен в завод на компанията „Еър продъктс“ в Сен Кентен Фалавие, департамента Изер, на няколко десетки километра от град Лион. Премиерът на Франция Манюел Валс е наредил „повишена бдителност“ в уязвимите обекти в целия регион Рон Алп, в който освен Изер влизат още седем департамента.

Междувременно се разбра, че френският президент Франсоа Оланд напуска срещата на върха в Брюксел и се връща в страната си след атентата.

"Той ще се върне в ранния следобед. Президентът е в постоянен контакт с вътрешния министър Бернар Казньов и службите за сигурност", заяви официален представител, като добави, че Оланд ще направи изявление.

Френският премиер Манюел Валс нареди засилени мерки за сигурност в "чувствителни обекти" в близост до фабриката за газ. Валс е на официално посещение в Южна Америка, а вътрешният министър Бернар Казньов се е отправил към мястото на инцидента.

"Air Products" e американска компания, един от водещите световни производители на кислород и водород и е директна конкуренция на компанията "Air Liquid".

22 000 души по света работят в компанията "Air Products", чиято стойност "Уолстрийт" оценява на 31 млрд. долара. В трите завода на "Air Products" във Франция работят 400 души. Централата е в град Обервилие.



#атентатори #Глава #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници