И това се случва: Отличничка осъди търговка - нарекла я "двойкаджийка"

И това се случва: Отличничка осъди търговка - нарекла я "двойкаджийка"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ученичка успя да потърси правата си и да спечели дело срещу търговка за това, че я е обидила и я е нарекла "двойкаджийка". Решението е на окръжният съд в Стара Загора, а случката е от миналата година.

Подсъдимата С. Г. е призната за виновна за това, че на 10 септември м.г. в чирпанското село Зетьово казала унизителни за честта и достойнството на момичето думи. “Двойкаджийка, ще станеш курва като майка си”, заявила тя публично на Д. К. 

Скандалът избухнал сутринта към 9 часа на 10 септември 2014 г. на пазара в селото. Момичето и майка му дошли да продават стоката си. Когато на пазара пристигнала и обвиняемата със свои роднини, започнала разправия заради търговската маса, която вече били заели майката и дъщерята.

Тогава С.Г. изрекла обидните думи, които били чути от свидетели.

Към 12 ч ученичката и майка и решили да си ходят и започнали да си събират стоката. Докато девойката прибирала одеяло, подсъдимата я избутала, а неин близък я зашлевил по лицето. Последвал бой между него и майката на момичето.

Според съдиите причината е дългогодишна вражда между двете страни заради конкуренция в търговската дейност.

Търговка ще плати 1600 лв. глоба и обезщетение на непълнолетно момиче. Тъй като ученичката доказала по-късно с бележника си, че е завършила 9-и клас с отличие. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване или протестиране.

#ученичка #обида #бележник #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници