DxO ONE иска да подобри камерата на iPhone 6

DxO ONE иска да подобри камерата на iPhone 6
A A+ A++ A

Камерата, която Apple използват в iPhone 6, е една от най-добрите на пазара, но очевидно и тя има граници на възможностите си. За да преодолее някои от тях, френската фирма DxO пуска на пазара външна камера, която се свързва с телефона чрез Lightning конектор, за да осигури на потребителите на iPhone "качество на изображението, сравнимо с това от DSLR".

Новата камера DxO ONE е висока 6.9 см, тежи 108 грама и включва 1-инчов 20.2MP CMOS BSI сензор с бленда f/1.8. Чрез специализирано iOS приложение (безплатно за изтегляне), потребителите могат ръчно да настройват блендата (от f/1.8 до f/11), ISO (от 100 до респектиращите 51 200) и скоростта на затвора (от 1/8000 с до 15 с). DxO ONE снима в JPG, но автоматично записва и RAW файлове, и дори съдържа SuperRAW режим (съчетаващ 4 обикновени RAW изображения) за "перфектно, лишено от шум изображение." Новата камера може да записва и видео: 1080p при 30fps, или 720p при 120fps.

Както и бихте очаквали, всичките тези екстри не са особено евтини. DxO ONE струва 600 долара и поне за момента е достъпна за предварителни поръчки само в САЩ, където доставките ще стартират през септември. Предполага се, че тази външна камера за iPhone ще бъде лансирана и на европейския пазар, тъй като в сайта е посочена цена от 650 евро, но в какви срокове, можем само да гадаем.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници