Москов: Няма да пушите три дни и ще си платите здравните осигуровки

Москов: Няма да пушите три дни и ще си платите здравните осигуровки
Петър Москов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари - ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни осигуровки. Точната сума за една здравна вноска на месец е 16, 80 лв, заяви здравният министър Петър Москов.

Коментарът е отговор на оплаквания, че хората нямали пари да си плащат здравните вноски.

"Ако ми вменявате социална вина, приемете, че като човек искам да защитя всички хора, които независимо какво им дава системата през годините са били коректни спрямо закона. Ако аз и вие сме се осигурявали всеки месец, то няма причина някой друг да не го е правил. Съжалявам, че е чух вчера от трибуната на парламента, че държавата изнудва за плащането на здравните осигуровки назад във времето. Като кажеш в едно изречение, че не трябва да се търси дължимото и че системата е недофинансирана, ти си противоречиш", коментира Москов, цитиран от БГНЕС.

Министърът подчерта, че досега няма отговор на въпросите сумата за всяка клинична пътека гарантира ли, че е достатъчна за качеството на лечението, не се ли дават повече пари от нужното, каква част от стойността всъщност е за труда на лекарите и сестрите, каква част от парите отиват за немедицински дейности и най-важно – този подход дава ли възможност на Касата на НС да планира дейности и пари. Според него трябва да се знае чисто и ясно колко струва лечението ни.

#Петър Москов #Москов #здравните вноски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници