Хванаха петима българи, източвали банкомати в Тайланд

Хванаха петима българи, източвали банкомати в Тайланд
Бандата била наета в България от група свои сънародници, която крадяла истинските данни от кредитни карти и изработвала фалшиви карти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Тайландската полиция арестува петима българи, използвали подправени кредитни карти за теглене на пари от банкомати.

Престъпната група се състояла от трима мъже и две жени: Стефан Николаев Савовски, на 38 години; Илиян Александров Инински, на 37 години; Пламен Иванов Хлебаров, на 21 години; Диана Дианова Димитрова, на 21 години, и Гергана Христова Крекманова, на 28 години, съобщи на своя уебсайт Тайландската организация за масова комуникация, цитирана от БТА.

Савовски бил арестуван, докато теглел пари от банкомат в град Патая. Останалите били задържани, след като той предоставил информация за тях. Властите са иззели 33 фалшиви кредитни карти.

Според полицията арестуваните са признали, че са изпращали парите в България с преводи на компанията „Уестърн юниън“. Те получавали 10 процента от изтеглените суми.

Бандата била наета в България от група свои сънародници, която крадяла истинските данни от кредитни карти и изработвала фалшиви карти. Полицията заяви, че бандата е навредила на образа на Патая, който е един от главните туристически центрове в Тайланд.

Властите възнамеряват да затегнат контрола, за да предотвратят влизането на подобни престъпни елементи в страната.

#българи #банкомати #Тайланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници