Официално: Джеб Буш влиза в надпреварата за Белия дом

Официално: Джеб Буш влиза в надпреварата за Белия дом
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Официално бившият губернатор на американския щат Флорида Джеб Буш влиза в битката за Белия дом. Още от началото на годината се говореше, че той ще се впусне в надпреварата за президент, но едва сега това става факт.

На официалното откриване на кампанията си Буш обеща, че ако бъде избран, ще поправи нефункциониращата според него система във Вашингтон. Той посочи, че ще работи в помощ на средния бизнес и за подобрение на, по думите му, неефективната външна политика на Хилъри Клинтън и Барак Обама.

"Страната ни е поела много лош курс. Въпросът е: Какво ще направим в този случай? Въпросът за мен е: Какво аз ще направя в този случай? Аз съм решил - кандидатирам се за президент на Съединените щати", коментира 62-годишният умерен консерватор.

Джеб Буш е брат на бившия президент Джордж Буш-младши и син на друг президент - Джордж Буш-старши. За последно той имаше ръководен опит в политиката като губернатор на Флорида до 2007 година. Тогава неговият брат Джордж Буш-младши спечели изборите за президент на САЩ срещу Ал Гор – кандидат на демократите и действащ вицепрезидент по това време. Съдбата на тези избори беше решена от резултатите във Флорида.

Очаква се по пътя към Белия дом Джеб Буш да акцентира върху своите постижения от времето, когато е бил губернатор и да се опита да не се идентифицира с противоречивата фигура на брат си Джордж Буш-младши.

Джеб Буш ще трябва да се пребори с останалите негови съпартийци, които са се кандидатирали за президент, за да получи официалната номинация на консерваторите.

Досега има общо 11 републиканци, които участват в кампанията. Очаква се в близките седмици да се присъединят още няколко..

#САЩ #избори #Джеб Буш #Белия дом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници