Проблемът с ромите е в натрупването на проблеми, уверен е Каракачанов

Проблемът с ромите е в натрупването на проблеми, уверен е Каракачанов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Проблемът не е с малцинствата, а в това, че се натрупват проблеми там през годините. Още преди години в Гърмен е поискан референдум за бутане на ромските постройки, но никой не му е обърнал внимание. Хората искат да видят мерки, искат да видя държавата на място и нещата ще се успокоят." 

Това заяви лидерът на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ във вторник. По думите му, в обществото се създава впечатление, че малцинствата са постоянно привилегировани, има чувство за несправедливост.

"Проблемът с бутането на постройки не е на полицията, а на регионалното министерство", добави още патриотът. МВР разглежда битовата престъпност като част от организираната престъпност, а това са две различни неща, убеден е още той.

"Бездействието и безхаберието на държавата подклажда напрежението. Не може да стоим като щраус със заровена глава, хората реагират. Какво прави държавата това население да бъде интегрирано? Държавата стимулира един бейби бум вече 25 години в малцинствата", категоричен е Каракачанов.

#Красимир Каракачанов #Патриотичен фронт #роми #Гърмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници