ДСБ иска постоянно полицейско присъствие в гетата

ДСБ иска постоянно полицейско присъствие в гетата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Постоянно полицейско присъствие на всички места, където престъпността и сблъсъците между граждани са на необичайно високи нива през последните години.

За това настояха от ДСБ на извънредна пресконференция заради "тежкото нагнетяване на етническото напрежение в предизборния период".

Според лидера на ДСБ Радан Кънев това се случва винаги преди местните избори - с предизборни цели, но с много тежки последици за цялото общество.

"Ние смятаме, че някой трябва да каже, че проблем има, да го назове, както и неговите решения, без политическа злоупотреба, но с максимална отговорност", каза Кънев.

Според ДСБ досегашният модел, в който държавата се е оттеглила от гетата, а грижата за малцинствата е оставена на неправителствени организации, се е провалил. 

Истинското решение на този голям проблем е влизането на държавата в т. нар. гета и активното й ангажиране с проблемите, смятат от ДСБ.

В събота вечер в столичния квартал „Орландовци” се разрази масов бой между българи и роми. Седем души бяха приети в „Пирогов“.

#Радан Кънев #ДСБ #гета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници