Бивш модел на бельо става принцеса на Швеция

Бивш модел на бельо става принцеса на Швеция
София Хелквист и принц Карл Филип Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бивш модел на бельо и звезда от риалити предаване се омъжва за принца на Швеция. 30-годишната София Хелквист става първата неаристократка от векове станала принцеса на страната, предаде Би Би Си.

Съвременната Пепеляшка се запознава с 36-годишния принц Карл Филип, който е трети по ред за шведския трон, в ресторант през 2010. Двамата живеят заедно от 2011 г. Тя започва да се появява заедно с него на официални събития.

София Хелквист твърди, че напълно е загърбила миналото и се е отдала на благотворителност. Тя е родена в Теби, малко градче на няколко километра от Стокхолм. Детството си София прекарва заедно с двете си сестри – Лина и Сара.

Когато навършила 18 години, тя заминава да учи в Ню Йорк , където записала счетоводство. Животът и там обаче не бил интересен и се върнала в Швеция да продължи обучението си.

Твърди се, че София и Карл Филип са се запознали в клуб в Стокхолм, след второто завръщане на Хелквист от САЩ, където тя е учила този път за учител по йога.  Шведският принц Карл Филип е зарязал годеницата си Емма Перналд през 2010 г. заради София.

На кралската сватба в столицата Стокхолм се очаква да се съберат поне половин милион души. На събитието ще присъстват и представители на повечето кралски семейства от Стария континент.. Великобритания ще бъде представена от принц Едуард и съпругата му, графинята на Уесекс. Присъствието си са потвърдили също принцеса Мери и принц Фредерик от Дания, както и майка му, кралица Маргрете Втора. Там ще бъдат и кралят на Испания Фелипе и съпругата му, кралица Летисия, и норвежкият престолонаследник принц Хокон и съпругата му, принцеса Мете-Марит.

#Швеция #сватба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници