Безплатни уроци по йога в деня на лятното слънцестоене

Безплатни уроци по йога в деня на лятното слънцестоене
A A+ A++ A

На 21 юни - деня на лятното слънцестоене, повече от 170 държави, сред които и България, ще отбележат Международния ден на йогата - хилядолетната система на знание и познание, надскочила религията и догматиката. 

От 9:00 ч. сутринта до късно вечерта Националният дворец на културата ще отвори врати за древното учение.  Под патронажа на Раджеш Кумар Сачдева, посланик на Индия у нас, са определени специален комитет и координатор на събитието,  които се грижат за осъществяването на цялостната му организация и реализация.

От 10:00 до 17:00 ч. плеяда от най-добрите учители, представители на известни школи по класическа йога от цяла България

ще демонстрират практики в зала 3 на НДК

където желаещите ще могат да се упражняват, или просто да слушат и наблюдават. От 10:00 ч. до 18:00 ч. в зала 3.1 учени-практици ще изнесат лекции по различни теми, засягащи същността на йога, а по същото време в две отделни части на зала 3.2 ще бъдат представени холистичната наука за здравето аюрведа, йога за деца и йога за бременни.

Зали 3, 3.1 и 3.2 ще предлагат своите специфични програми непрекъснато. Те ще бъдат отворени за всички  заинтересовани от даровете на йога. Входът е свободен и всички желаещи ще могат да посещават различните събития през целия ден.

Във фоайето пред залите ще има щандове, предлагащи изданията на различните йога школи, дребни сувенири, туристически пакети за Индия и др. На терасата пред фоайето участниците ще могат да опитат индийска вегетарианска, континентална вегетарианска и веганска храна.

Закриването ще се състои от 19:00 ч. в зала 3 на НДК, където

400-те постелки за йога практики ще бъдат заменени с 1000 зрителски стола

Празникът ще завърши с музикално-танцовото представление на индийската класическата танцьорка на катхак Свати Тивари и музикантите: Акхилеш Бхат (табла), Нафис Ахмед (саранги), Инду Триведи (вокал/хармониум) и Фатех Али (ситар), които идват от Индия специално заради събитието.

“Впечатлен съм от огромния интерес и дълбокото разбиране за йога в България, споделя Раджеш Кумар Сачдева. Аз лично съм скромен практик по йога, но тук срещам хора, които не само практикуват, но проявяват и сериозна интелектуална и научна насоченост за изучаването на ползите от йога”. /ДД

#веган #безплатно #уроци #йога #Индия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници