Самоубийствен атентат в Египет, близо до древния храм Карнак

Самоубийствен атентат в Египет, близо до древния храм Карнак
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Самоубийствен атентат е бил извършен в египетския град Луксор, близо до древния храм Карнак, съобщава Би Би Си.

Двама нападатели са били убити, твърдят египетски медии. Не се съобщава за ранени туристи. Засега не е ясно дали някой друг не е пострадал.

По информация на агенция Ройтерс четирима души са били ранени в резултат на неуспешен опит за атентат в Луксор.
По данни на египетското министерство на здравеопазването пострадали са полицаи и собственици на магазини в близост до мястото на взрива.

Според египетските сили за сигурност трима въоръжени мъже са се опитали да щурмуват барикада по пътя, който води към храма Карнак. Двама от тях са били убити от полицаите. Третият е успял да прехвърли барикадата и се е самовзривил.

Нито една терористична организация или групировка не е поела отговорност за атентата до момента.

По непотвърдена информация властите са успели да осуетят други два самоубийствени атентата, насочени към сградата, съобщава "Ал Джазира".

Нападението става седмица след като двама полицаи бяха убити от въоръжени мъже на път, водещ до Великите пирамиди в Гиза, на запад от столицата Кайро.

Храмът Карнак е сред най-популярните туристически атракции в Египет. Това е най-голямото религиозно средище в Древен Египет, което се състои от многобройни паметници, разпределени в 3 групи сгради, всяка оградена от стена.

Храмът е свързан с кей на брега на канала, захранван с водите на р. Нил чрез алея, по дължината на която са разположени сфинксове с овнешки глави.

 

#атентат #Египет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници