Ще успее ли Apple Music да се пребори със Spotify?

Ще успее ли Apple Music да се пребори със Spotify?
A A+ A++ A

Другата голяма новина от WWDC е свързана с плановете на Apple да пусне собствена музикална стрийминг услуга. Компанията обяви, че тя се казва Apple Music и ще комбинира магазин за музика с радиостанции и стрийминг услуга, подобна на Spotify. Apple Music ще се учи от навиците на потребителите и ще може да им препоръчва музика, като препоръките се правят от екип от експерти, а не само от алгоритми.

Заедно с това тръгва и 24-часова радиостанция, която ще е достъпна в над 100 страни в цял свят и ще се излъчва от 3 града – Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон. Станцията се казва Beats One и ще разчита на музикалния подбор на трима диджея – Зейн Лоу, Ибро Дардън и Джули Аденуга.

Изпълнителите ще могат да споделят с феновете, които ги следят различно съдържание – музика, изображения, съобщения и др. Слушателите на свой ред ще коментират, ще харесват публикациите и като цяло ще взаимодействат с любимите си музиканти. Apple Music стартира на 30 юни и ще струва 10 долара на месец или 15 долара за семеен план и за разлика от Spotify няма да има възможност за безплатно слушане на музика. Все пак първите 3 месеца ще са безплатни. През есента услугата ще получи и приложение за Android.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници