Apple представи новите неща около OSX, iOS и watchOS

Apple представи новите неща около OSX, iOS и watchOS
A A+ A++ A

Както очаквахме, началото на традиционната конференция за разработчици на Apple, която сега се провежда за 26 път, донесе много дългоочаквани новини за плановете на компанията около OSX, iOS и watchOS. Новините започнаха със следващото издание на OSX, което се казва El Capitan. То включва подобрения с потребителския интерфейс като употреба на жестове в повече приложения (например в пощенския клиент); разширяване на възможностите на Spotlight с опция за търсене чрез естествени запитвания и показване на повече информация; промени по управлението на прозорци и по-добра поддръжка на едновременната работа с две приложения на разделен екран.

Това са малка част от промените, но Apple е поработила и върху производителността, като е ускорила изпълнението на различни често извършвани задачи. Компанията добавя в OS X и технологията Metal, която миналата година дебютира за iOS – комбинира изчислителната мощ на OpenCL с графичната производителност на OpenGL в едно API. Тя обещава да подобри значително рендирането на 3D графика, което със сигурност е добра новина за малкото разработчици, работещи по игри за платформата. През юли ще е налична отворена бета на тази El Capitan, а финалното издание се очаква през есента.

По отношение на iOS 80% от потребителите вече са с версия 8 – за сравнение Android 5е налична едва в 12% от телефоните с Android. Apple започна с подобрения към асистента Siri, който вече ще работи проактивно и ще предлага релевантна информация и действия в зависимост от активността на потребителя. В намиращ с в лявата страна прозорец ще има и предложения за контакти, приложения и друго съдържание. Компанията пуска и API за търсенето и то ще може да търси информация и в инсталираните приложения, подобно на Google Now. За разлика от предложението на Google технологията на Apple пази цялата информация в устройството и не се използва за други цели – например създаване на профил на потребителя за рекламни цели

Информацията се обновява

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници