Sony Xperia M4 Aqua с 8GB има едва 1,2GB свободна памет

Sony Xperia M4 Aqua с 8GB има едва 1,2GB свободна памет
A A+ A++ A

Продажбите на смартфона Sony Xperia M4 Aqua вече започнаха, но се оказва, че устройството има един сериозен недостатък – малкото свободна памет. Това важи в пълна сила за версията с 8GB вградена памет, показва проверка на сайта Xperia Blog. Оказва се, че за потребителя са достъпни едва 1,26GB от рекламираните 8GB, което означава, че често ще вижда съобщение за недостатъчна памет. Интересно, че според Sony свободното място за потребителя е 3GB.

Става дума за европейската отключена версия на модела (номер E2303), която на теория би трябвало да има повече памет в сравнение с операторските, които идват с повече предварително заредени приложения. От наличните 8GB памет 4GB се заемат от Android 5.0, а малко над 2GB отиват за инсталираните приложения. Така свободни за потребителски приложения и мултимедийно съдържание остават едва 1,26GB. Проблемът е, че повечето от приложенията не могат да бъдат деинсталирани, а тези, които подлежат на това, освобождават едва 470МВ. Веднага щом добавите любимите ви приложения паметта отново ще се запълни.

Може да опитате да преместите част от приложенията в картата с памет, но това действие не прехвърля данните изцяло и част остава в телефона. Единственото решение е свързано с root на телефона (такъв засега няма), създаване на специален дял в картата с памет и инсталиране на съответното софтуерно решение (като Links2SD), което ще запазва приложенията в него. Като цяло недалновидно решение на Sony, тъй като Xperia M4 Aqua предлага атрактивен набор от характеристики, достъпна цена и водоустойчивост – все неща, които лесно могат да го направят хит.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници