Изтече изобилие от информация за Meizu MX5

Изтече изобилие от информация за Meizu MX5
A A+ A++ A

Изненадващо много сведения за предстоящия Meizu MX5 се появиха онлайн, което би трябвало да означава, че анонсът му е въпрос на броени дни. Наследникът на MX4 бе забелязан на сайта на китайския регулатор TENAA и впоследствие бе демонстриран и в кратък видеоклип. Смартфонът разполага с 5.5-инчов дисплей, който обаче няма да осигури очакваната QHD резолюция, а ще остане само FullHD. Meizu преминават към AMOLED технология, за разлика от IPS панела в MX4. Това потвърждава по-ранния слух, че новият модел ще бъде с екранно съотношение на страните 16:9 вместо досегашното 16:10.

Чипсетът на смартфона е все още не-анонсирания Mediatek MT6793 с осемядрен процесор с тактова честота 2.3GHz и 3GB RAM. Вградената памет е 16GB, разширяема чрез microSD до 128GB. Основната камера е 20-мегапикселова, но твърденията за обектив с 4x оптично приближение предизвикват скептицизъм. За разочарование на любителите на селфита, Meizu са били относително пестеливи с предната камера и са поставили само 3MP камерен модул.

MX5 е с размери 146 x 74.6 x 7.9mm или с цял милиметър по-тънък от предишното поколение, но като цяло размерите му изглеждат почти същите. Инженерите от Meizu обаче са успели да поберат в него батерия с капацитет 3150mAh, а в бутона Home има очаквания сензор за пръстови отпечатъци. Meizu MX5 използва интерфейса FlymeOS 4.5 върху Android 5.0.1 и . Източникът твърди, че официалният му дебют се очаква през август.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници